Öberg BD

Släktforskning på beställning

Om mig och företaget

 

Jag började så smått med släktforskning redan som 14-åring (1992) och har erfarenhet av forskning i stora delar av Sverige, men även i Finland, Norge och i USA. Jag har skrivit några kombinerade släkt- och hembygdsböcker som jag har gett ut själv och som bland annat skildrar nybyggarliv i Norrbotten samt en del industriell historia. I min egen forskning har jag fördjupat mig kring förfäderna som levde och verkade i slutet av 1700-talet och under 1800-talet. Det finns så mycket intressant att hitta för den här tiden utöver det som finns i kyrkböckerna, ex. småprotokoll med uppgifter om ett hemman, lösöresköp, bouppteckningar, uppgifter från avräkningsböcker från olika sågverk etc. Jag har också ägnat mig mycket åt att spåra släktens emigranter i USA, Canada och i Australien.

 

Företagsnamnet Öberg BD syftar på mitt gamla släktnamn som min förfader och sedermera riksdagsmannen Anders Olofsson Öberg använde redan 1741. BD är den gamla förkortningen för Norrbottens län. Bilden överst är sammansatt av Anders tecknade släktnamn 1741 och BD med den gamla tyska skrivstilen.

 

Jag jobbar alltid efter måttot att "den som söker finner", vilket kommer väl till pass för släktforskning som ofta kan vara tidskrävande. I min enskilda firma erbjuder jag uppdragsforskning och det kan vara allt från en släktutredning, forskning kring en särskild person, eller kring ett efternamn. Dessutom erbjuder jag en del av mina egna böcker som produkter.

 

Välkommen med din förfrågan!

 

 

 

Uppdragsforskning

 

Är du nyfiken på dina förfäder, ett släktnamns historia, kört fast i din egen forskning, vill ge bort en släktutredning, intresserad av en förfaders historia, eller kring en viss gård? Oavsett vad så är du välkommen med en förfrågan till Öberg BD's uppdragsforskning.

 

Jag har tillgång till material för hela landet genom abonnemang (har även stor erfarenhet av forskning i Norge, Finland och emigrantforskning i USA). Det jag behöver är ett fullständigt namn, födelsedatum och församling på en person född i Sverige senast 1944 (med anledning av 70-års sekretess). För sammanställning använder jag programmet Min Släkt som skapar fina utskrifter. De uppgifter jag forskar fram (i den mån de återfinns i källorna och avser rakt nedstigande led) är:

 

  • Namn, födelsedatum, födelseförsamling
  • Vigseldatum och församling
  • Dödsdatum, församling och orsak (om det har angivits)
  • Yrke/titel (om det har angivits)
  • En antavla (redovisning av en persons förfäder i grafisk form)
  • En anlista (redovisning av en persons förfäder i nummerordning)

 

Beroende på uppdragets omfattning debiteras fastpris, alternativt arbetskostnad på 300 kr ex. moms. Kontakta mig med dina önskemål, så skickar jag ett prisförslag. Den färdiga utredningen med nöjdkundgaranti skickas med post. Betalning sker mot faktura till bankgiro med 14 dagars betalningstid från leverans.